Historien
Brobyværk Kro 2020-2022
Det blev en anderledes start for Brobyværk Kro da et ejerskiftet i 2020, og alle de planer der lå på tegnebrættet, blev indhentet af Corona. Ikke desto mindre blev de to omfattende nedlukninger udnyttet konstruktivt til først at renoverer hovedhuset, og dernæst værelsefløjen. Om end der de første år var mange nedlukkede dage så blev Kroen, med dens nye rammer og tilpassede koncept, mødt med interesse og opbakning, fra nær og fjern, så snart dørene blev åbnet.
Med de opbremsende coronatider, efterfulgt af enorm aktivitet, kom efterveerne af krisen 2021. En kæmpe indsats og gejst, fra det tilknyttede personale, holdt Kroen på fuld fart, mens der blev søgt efter manglede personale. Især en kandidat, som kunne varetage og styrke Kroens gastronomiske profil, var der udkig efter.
I oktober 2021 tiltrådte den anerkendte kok, og tidligere ejer af Restaurant Lindetræet, Brian Madsen, som Køkkenchef. Brian tog hurtig Kroen til sig – fik stabiliseret køkkenet på et højere niveau, og indenfor det første år blev Brobyværk Kro nomineret til årets landevejskro, og fik udlært Kroens første kokkeelev med en sølvmedalje. Med Brians erfaring som selvstændig, og ikke mindst engagement i Kroens udvikling, gav det mening at han skulle overtage direktørposten.
I 2022 er Kroen blevet en integreret del af lokalsamfundet både som mødested om events, store fejringer og ikke mindst som et foretrukket spisested. Kroens historie og udvikling i fysisk forstand, men i særdeleshed gastronomisk, har sat Brobyværk på Danmarkskortet, og tiltrækker gæster langvejs fra.
Det renomme, som Kroen har fået, værnes der om ved løbende at tilpasse og finjusterer konceptet i takt med Kroholdets sammensætning, øgede rutine og gjorte erfaringer.
Som afslutning på året 2022 blev endnu en renovering iværksat og Kroens festlokale; Salen, stod ved starten af 2023 forvandlet til et unikt og tidssvarende lokale i sammenhæng med resten af Kroens forvandling.
Brobyværk Kro anno 2020
I 2020 er et nyt kapitel er begyndt for Brobyværk Kro. 15. februar købte lokal gartner, Claus Feldborg kroen af Ib og Anne-Lise efter deres 47 år med tro tjeneste. Claus så både det bevaringsværdige ved den næsten 400 år gamle og smukke kro, samt det store udviklingspotentiale for stedets aktiviteter.
En gennemgribende renovering blev med det samme sat i gang, og mens Corona krisen tog pusten fra Danmark blev tiden brugt til at puste en nyt liv i Kroen. Første etape af renoveringen omfattede ”Krostuen”, som nu er blevet åbnet op og har fået et hjerte i form af et ikonisk bar- og receptionsmiljø. Tre selskabslokaler står nyistandsatte og klar, ”Udsigten” med stort panoramasyn, lige ned til Odense å. ”Pejsestuen” med indbygget gaspejs til de mindre intime sammenkomster og den store ”Sal” er klar til fremtidens smukke fester. Kroens restaurant ”Havestuen” er blevet moderniseret med respekt for bygningen og Kroens historie med rå mursten og bjælkeloft. Der er lavet nye og handicapvenlige toiletter, en flot vinkælder samt lounge/tv stue på 1. salen. Lokale håndværkere har sat alle sejl til for at indfri ønsket at udnytte de mange lag Kroens historie til at Brobyværk nu står som en autentisk Kro i nutidig udvikling.
På sigt er det planen at opføre et flot orangeri, som vil forbinde restaurant, selskabslokaler og værelsesfløj. Man vil fra orangeriet få en fantastisk udsigt over landskabet og Odense Å.
Orangeriet vil komme til at danne ramme om et overflødighedshorn af tropiske planter. Da Claus er gartner, og driver Skandinaviens største gartneri med grønne planter, er det naturligt at bruge Kroens fantastiske omgivelser til at fremvise det ypperste inden for grønt indendørsmiljø og samtidig give Kroens gæster en unik oplevelse ved at kunne færdes i dette miljø.
Jannik Jensen blev med ejerskiftet Brobyværk Kros nye Køkkenchef, og står nu for den daglige drift af køkkenet. Jannik er uddannet kok fra Kongebrogaarden, og har herudover været på skønne fynske spisesteder som Hindsgavl Slot, Skovbakken Restaurant Zoo og Gammel Brydegaard. Men Jannik er også selv vokset op på en kro, og har selv en kromand i maven. Så udover at Jannik garantere for et solidt håndværk i køkkenet, er det en drøm der går i opfyldelse; at kombinere kokkerollen med rollen som krofatter. Jannik har allieret sig med kompagnon og tidligere kollega, Henrik Mundt Krammager. Henrik er uddannet tjener, og har, udover Kongebrogaarden og Skovbakken, også slået sine folder på Hereford Beefstouw i Odense. Henrik ser frem til at skabe uforglemmelige oplevelser på Brobyværk Kro – stedet skal emme af glædelige begivenheder, hyggelige ophold og spændende arrangementer til glæde for hele oplandet på Fyn. De to har i takt med at kroens fysiske rammer er blevet moderniseret, set på udviklingsmuligheder indenfor det gastronomiske område. De har begge passion for det dansk/franske køkken og den gastronomiske linje er derfor at de med respekt for det traditionelle danske krokøkken tilføjer et moderne tvist, mens retter inspireret af det franske brasseriekøkken serveres tilpas rustikt, til at det hører hjemme på en dansk kro.
Ejerskiftet i feb. 2020 var et historisk øjeblik. Kroen havde på det tidspunkt været i familie Jørgensens eje i over 100 år, og gennem 3 generationer. Efter at Kroen, i ikke mindre end 13 år havde været til salg lykkedes det endelig. Der er ingen tvivl om, at Ib og Anne-Lise Jørgensen ønsker en lys og driftig fremtidig for kroen – det vidner det yderst behagelige samarbejde i forbindelse med overdragelsen om.
Der er med sikkerhed en stor skare af krogæster, der vil takke Ib og Anne-Lise Jørgensen for mange mindeværdige stunder, og det er med stor respekt for deres gode ånd, at Kroen nu drives videre med håbet om at gæsterne vil tage udviklingen som en oplevelse og være med til at skrive det nye kapitel for Brobyværk Kro